Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Istoria fustei petrecute

Fusta se află printre cele mai vechi obiecte vestimentare purtate de om. Acum aproximativ 4000 de ani î.Hr. a fost creată prima fustă din paie țesute. Femeile au purtat dintotdeaua fuste, dar dupa Primul Război Mondial, aceasta a început să devină tot mai scurtă. Tocmai de aceea este considerată o armă a feminismului, fiind o piesă must-have în garderoba oricărei doamne.

Fusta petrecută, denumită în engleză wrap skirt, a apărut imediat după ce a fost inventată rochia parte peste parte (wrap dress, rochia petrecuta). Diane von Furstenberg a inventat în anul 1974 rochia petrecută. Ea a fost denumită de către presa americană cel mai popular designer de la Coco Chanel încoace. Și în ziua de azi, Diane este o femeie de succes care are un imperiu de peste 450 milioane de euro. Ascensiunea ei a avut loc datorită rochiei petrecute.

Istoria fustei petrecute este strâns legată de rochia petrecută. Fusta wrap a apărut câțiva ani mai încolo fiind inspirată din rochia parte peste parte. Purtarea unei fuste wrap se potrivește cu toate categoriile de vârstă și siluete. Spre deosebire de rochia wrap, care este ideală îndeosebi pentru femeile cu un bust mare, acest model de fustă poate fi purtat de oricine.

Fusta petrecută a avut mare succes în anii 70-80, când stiluri precum boho-chic, hippie, disco și punk erau în tendințe. Vestimentația acelor ani era compusă din pantaloni evazați, rochii florale, decolteuri adânci, culori neon și fuste petrecute boho.

Fusta petrecută este foarte confortabilă, ușor de purtat și feminină. Ea se încadrează în curentul retro, care este foarte la modă în ultimul timp. Este potrivită pentru diferite ținute atât casual cât și pentru vestimentație office. Îți recomandăm să eviți materialele artificiale și în schimb să le alegi pe cele naturale cum ar fi bumbac, stofă, catifea sau piele.

Anii 70 au reprezentat o perioadă vibrantă și ieșită din comun în ceea ce privește moda. Hainele ce se purtau pe vremea aceea sunt reinventate mereu și mereu, tocmai de aceea fusta petrecută a rămas în tendințe.

Istoria fustei petrecute a început în aceea perioadă când tinerii aveau un stil de viață boem și confortabil. Fusta wrap este o piesă importantă în garderoba feminină, tocmai de aceea este atât de populară.

Relevant pentru: ,

Nu sunt comentarii la "Istoria fustei petrecute" »

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Istoria fustei petrecute" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.