Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Experienta unui mic antreprenor strain in Romania #1

Atunci cand decizi sa faci marele pas, sa te muti in Romania si sa deschizi o afacere aici, ca si strain, pornesti cu mult entuziasm. Te fascineaza enigmatica si vasta cultura a romanilor, te ademeneste caldura cu care te primesc in grupurile lor, iti mangaie papilele gustative si-ti bucura simtul olfactiv fiecare pranz sau cina pe care o poti savura la restaurantele traditionale de aici.

Sigur, citesti tot felul de articole, incerci sa iti faci temele si sa te documentezi temeinic privind Romania, citind despre stilul de viata, despre economie, despre marile centre urbane, despre care e costul vietii si cum anume percep romanii schimbarea. In fond, ca sa poti sa incepi un business undeva, oriunde, ai trebuie sa intelegi oamenii si obiceiurile lor si abia apoi sa faci calculele. Treci peste fiscalitatea confuza, treci peste un contrast ciudat dintre oamenii care nu au de lucru si prietenii antreprenori care iti spun ca nu gasesc angajati si alegi sa faci primul pas.

Timisoara. E aproape de granita cu Ungaria si Serbia, iar asta poate sa devina un avantaj. E si un mare centru universitar si un oras in continua competitie cu Cluj-Napoca, ceea ce presupune ca autoritarile vor dori sa investeasca in infrastructura si, in acelasi timp, isi doresc noi investitori, oricat de mici. Beneficiaza de o zona periurbana foarte generoasa, nivelul de trai este destul de ridicat, dar e si normal sa fie asa intr-un oras cu atat de multi oameni inteligenti. E cumva diferit de Romania pe care ai invatat-o din primele tale excursii aici: munti, rauri, aer proaspat, paduri cat cuprinde. Cu siguranta nu e Brasov sau Sighisoara. Dar hei, are atat de multe alte avantaje!

Primul lucru de bifat de pe lista: gaseste o firma care se ocupa cu infiintarea de companii in Romania. Ca sa ai parte de rezultate bune, vei cauta: infiintare SRL. Aleg solutia logica, anume asocierea dintre un avocat specializat in infiintare de societati comerciale si o firma de contabilitate cu experienta. Pentru ca dupa ce ai infiintat SRL-ul, ai nevoie de cineva serios care sa se ocupe de plata contributiilor, de calcularea taxelor si depunerea declaratiilor fiscale si de optimizarea proceselor.

Dupa ce ai “actele in mana”, treci la faza a doua: organizare. Si pentru ca suntem in era calculatoarelor si mare parte din munca poate sa fie automatizata, cauti o suita de programe care sa iti permita sa economisesti timp si resurse umane. Un software de contabilitate, de raportare, de gestiune a stocurilor si business intelligence. WinMentor pare sa fie solutia cea mai populara si accesibila din Romania, dar ai nevoie de ajutor si pentru integrare si mentenanta.

Faza a treia presupune realizarea unei aplicatii care sa acopere prezenta ta online. Website-ul trebuie sa rezolve procesul de informare si vanzare online. Sunt solutii open-source care trebuie instalate si configurate, sunt solutii premium care iti ofera mai multe module. Va trebui sa iei o decizie. Mai apoi te informezi despre procesatorii de plati, despre comisioane si despre implementare. Sunt mai multe decat te-ai asteptat initial.


va continua…

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Experienta unui mic antreprenor strain in Romania #1" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.