Eşarfa reprezintă accesoriul care poate diversifica şi scoate în evidenţă vestimentaţia unui bărbat. Puternic colorate, neutre, simple, cu imprimeuri bogate sau pur şi simplu fără niciun model eşarfele nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat, mai ales în sezonul rece.
Esarfa este o piesă foarte versatilă, încât poate fi asortată cu succes atât unei ţinute sport-casual cât şi unei ţinute formale, iar spre deosebire de o cravată nu presupune anumite reguli de purtare sau de innodare. Dimpotrivă, opţiunile sunt nenumărate, în funcţie de stilul personal al fiecăruia.
O eşarfă poate arăta foarte bine asortată la o cămaşă.
Chiar dacă moda masculină actuală favorizează două tipuri de eşarfe, şi anume: cea din lâna şi cea masivă, acestea nu vor arăta foarte bine asortate unei cămăşi.
Pentru că suntem în plin sezon rece, alege o cămaşă din flanel pentru o ţinută casual, pe care să o accesorizezi cu o eşarfă în culori neutre. De asemenea, optează pentru o eşarfă în culorile vibrante ale toamnei, precum: galben muştar, khaki sau vişiniu estompat, pentru un look mai energic.
Pentru ţinutele elegante, optează pentru o camasa simpla şi o eşarfă în carouri. Pe lângă faptul că imprimeurile în carouri adăugă un aer englezesc ţinutei, acestea pot scoate cu uşurinţă monotonia dintr-un outfit banal.
O eşarfă monocromă, deschisă la culoare poate arăta foarte bine cu orice tip de cămaşă. Este chiar indicat să porţi o cămaşă şi un costum sobru, completat de o asemenea eşarfă pentru a transmite cunoştinţe de stil.O eşarfă, lăsată să atârne neglijent deasupra unui costum impecabil va oferi o simetrie irezistibilă ţinutei.
Eşarfa cu un nod asemănător celui de cravată, cunoscuta şi sub numele de eşarfa ascot va arăta cel mai bine alături de o cămaşă. Aceata va contura o imagine de gentlemen, bun cunoscător al stilului personal. Pentru a obţine un look impecabil trebuie să cunoşti principalii paşi care trebuie parcurşi pentru acest stil de purtare al eşarfei bărbăteşti: în primul rând, păstrează laturile eşarfei egale, după care le vei trece una pe sub cealaltă în acceasi manieră cu cea de legare a şireturilor. Partea din dreapta trebuie aşezată deasupra părţii din stânga, iar apoi introdusă eşarfa sub cămaşă şi aranjate cele două capete. În funcţie de efectul dorit, se poate lăsa nodul mai lejer sau mai strâns.
Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!