Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Care sunt deosebirile intre gresie, faianta si placile portelanate

Faianta, un material  care a fost folosit si in vechile amenajari egiptene, este asociata etimologic cu localitatea italiana Faenza, prima zona geografica in care se produceau placi ceramice. Utilizate mai tarziu si pentru placarea pardoselilor, prin ingrosarea stratului suport de caolin, in Franta, placile ceramice au castigat tot mai mult teren in amenajarile interioare. Avand atat un rol estetic dar mai ales functional placile ceramice au cunoscut in timp o evolutie spectaculoasa. 

Daca initial placile ceramice erau doar caolin ars la 800 grade Celsius si pictat, odata cu aparitia smaltului (masa sticloasa formata din diversi oxizi organici, care acopera obiectele ceramice pentru a le face impermeabile) utilizarea acestora a devenit tot mai importanta.

Aceste placi sunt realizate dintr-un strat suport de caolin numit biscuite peste care se aplica un strat de smalt, strat care prin colorare genereaza si aspectul vizual al placilor. Pentru a putea fi utiliat si pentru placarea pavimentelor, gresie, acest strat suport se realizeaza intr-o grosime superioara, care sa asigure rezistenta la compresiune necesara traficului casnic sau industrial, dupa caz.

Cu toate ca smaltul este un strat impermeabil, atat gresia cat si faianta au suferit restrictii mari in utilizare datorita absortiei stratului suport, care era afectat de umiditatea absorbita prin rosturile de dilatare. Principala restrictie este utilizarea la exterior datorita riscului de inghet si ulterior spargere a stratului suport respectiv patarea placii.

Pentru a elimina aceste inconveniente producatorii de placi ceramice au imbunatatit stratul suport aducandu-l si pe acesta la un anumit grad de impermeabilitate prin adaugarea de quartz si felspat si arderea la 1200 grade Celsius, similar smaltului luand nastere placile portelanate.

Trebuie mentionat ca odata cu aparitia placilor portelanate au aparut si adezivii aditivati cu polimeri. Daca tehnologia lipirii, pentru gresie si faianta, se bazeaza pe absortia de catre stratul suport a cimenturilor  din adeziv si crearea unor punti de legatura mecanice, placile ceramice portelanate necesita o lipire pe baza de pasta polimerica

placi portelanate, gresie si faianta
Relevant pentru: , ,

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Care sunt deosebirile intre gresie, faianta si placile portelanate" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.