Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Vopsea lavabilă sau tencuială decorativă

Amenajarea spațiilor interioare presupune și pereți decorați corespunzător. Nu doar culoarea este importantă, ci și materialele cu care se face decorarea. Cel mai des se utilizează vopseaua lavabilă. Este ușor de aplicat, ieftină și rezistă destul de bine în timp. Paleta de culori este foarte largă, așa că indiferent de spațiu și de preferințele personale, veți găsi o opțiune potrivită. Există însă și posibilitatea de a utiliza tencuială decorativă. Aceasta este mai scumpă decât vopseaua lavabilă, însă este și mai rezistentă, iar rezultatele sunt mult mai spectaculoase.

Amenajări interioare – vopsea lavabilă și tencuială decorativă

Pereții interiori nu sunt supuși la factori la fel de de nocivi ca și cei exteriori. Totuși, asta nu înseamnă că pereții interiori nu sunt supuși degradării în timp, așa că trebuie să ne gândim la soluții durabile și pentru ei. 

Vopseaua lavabilă poate fi aplicată de oricine, însă este de preferat ca înainte de aplicare să se folosească și o amorsă. Veți găsi în magazine diferite sortimente, unele dintre ele având caracteristica de a opri dezvoltarea mucegaiului. 

Vopseaua lavabila anti mucegai are o rezistență îndelungată și în caz că se pătează, urmele pot fi ușor spălate. 

Tencuiala decorativă trebuie însă să fie aplicată de profesioniști. Având în vedere că tencuiala decorativă are un aspect texturat, acesta se obține printr-o tehnică specială denumită drișcuire. 

Timpul de uscare este mic, și la fel ca și tipurile speciale de vopsea lavabilă, tencuiala decorativă are proprietăți anti-mucegai. Este ușor de întreținut, însă prețul este mai ridicat comparativ cu el al vopselei lavabile. Tencuiala decorativă este recomandată în special pentru finisarea suprafețelor exterioare, însă asta nu înseamnă că nu poate fi folosită și la interior.

Cum alegem tencuiala decorativă de interior

După cum spuneam în paragraful anterior, pentru a aplica tencuială decorativă este nevoie de o echipă de profesioniști. Aplicarea se face în trei straturi și anume – amorsă, decorfond și finisaj. Amorsa se aplică pentru a reduce absorbția suportului și pentru a facilita aderența decorfondului. Decorfondul se aplică în două straturi și are rolul de a oferi o bază solidă pentru ultimul strat – finisajul. Veți putea alege între finisaj simplu sau granulat, sidefat sau mat în funcție de încăperea pe care doriți să o decorați.

Tencuiala decorativă pentru interior poate fi de patru tipuri 

  • tencuiala decorativa de silicat, 
  • tencuiala decorativa minerală, 
  • tencuiala decorativa siliconică
  • tencuiala decorativă acrilică. 

Tencuiala decorativă  de silicat și cea siliconică nu necesită preparare, ambele putând fi folosite în forma în care sunt cumpărate. Cea minerală este cea mai ieftină, iar culoarea de bază este albul. Puteți însă să adăugați coloranți în cazul în care doriți o încăpere mai veselă. Tencuiala acrilică are o rezistență mare la deformare și nu necesită nici ea preparare.

Avantaje vopsea lavabilă

În magazinele care comercializează materiale de construcții veți găsi o mulțime de vopsele lavabile de calitate. Există o mulțime de producători, dar și o mulțime de game. 

Există vopsea lavabilă de interior, dar și de exterior. Cea care conține teflon are o rezistență deosebită la murdărie, deci este excelentă pentru camera copiilor sau bucătărie. Pentru baie este de preferat să alegeți o vopsea lavabilă anti mucegai, care să aibă și proprietăți anti microbiene. Puteți aplica vopseaua pe beton sau pe zidărie, însă este recomandat ca în prealabil să aplicați și un strat de amorsă. 

Pentru rezultate cât mai bune, aplicarea în două straturi este recomandată de către profesioniști. Timpul de uscare este o caracteristică importantă. O vopsea lavabilă de calitate se usucă în 2-3 ore. 

Având în vedere costurile mici, precum și faptul că nu este obligatoriu să apelați la o echipă de profesioniști și nu aveți nevoie decât de un trafalet, dacă doriți să împrospătați aspectul unei încăperi, vopseaua lavabilă este o alegere excelentă.

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Vopsea lavabilă sau tencuială decorativă" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.