Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Converse, o scurta istorie

Marca de incaltaminte Converse este una destul de cunoscuta la nivel mondial pentru tipul de incaltaminte pe care il produce, numit exact in acest fel… Converse. Tenesii converse sunt extrem de populari in special in segmentul de varsta 13-30 de ani, tineretul preferand acest tip de incaltaminte pentru ca este lejera, usoara si cool, fiind de foarte multi ani incaltamintea pe care toti tinerii o poarta si si-o doresc in perioada adolescentei.

Converse a fost fondata in SUA acum 107 ani (1908) de catre Marquis Mills Converse in Malden, Massechusets, compania producand pe atunci incaltaminte de cauciuc pentru iarna pentru barbati, femei si copii. Primele versiuni ale tenesilor converse au aparut in anul 1915, cand compania a decis sa realizeze incaltaminte pentru jucatorii de tenis, culminand intr-un final in anul 1917, cand tenesii Converse All-Star pentru baschet au fost introdusi.

In perioada celui de-al doilea razboi mondial au produs incaltaminte pentru trupele de pe front, urmand ca dupa razboi sa revina la vechea incaltaminte sport. Incepand cu anii 70 insa acestia au mai pierdut din monopol odata cu aparitia actualilor giganti din lumea adidasilor precum Puma, Adidas, Nike sau Reebok.

In anii 90′, odata cu o noua criza economica, cei de la Converse au suferit teribil la capitolul vanzari, fiind necesare multe injectii de capital, care pana la urma nu i-au ajutat pe acestia, iar in data de 22 Ianuarie 2001, acestia si-au declarat falimentul. Trei luni mai tarziu au fost preluati de Footwear Acquisitions, urmand ca doi ani mai tarziu, marca sa fie vanzuta celor de la Nike pentru 309 milioane de dolari, iar incepand de atunci marca Converse, sub brandul Nike a suferit o importanta transformare si o nou boom in domeniul tenesilor converse.

Converse e o companie cu o istorie bogata in lumea tenesilor si adidasilor, care a decazut si si-a revenit spectaculos in timp, putand cumpara si in ziua de azi tenesi converse, inclusiv in Romania, de pe siteuri gen Otter, unde gasiti o multime de modele de tenesi Converse.

Nu sunt comentarii la "Converse, o scurta istorie" »

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Converse, o scurta istorie" »



Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.