Warning: A non-numeric value encountered in /home/hartatur/public_html/yes-timisoara.ro/wp-content/plugins/taxonomy-picker/silverghyll-library/silverghyll-foundation.php on line 372
Viitorul iluminatului in Timisoara - Yes Timisoara

Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Viitorul iluminatului in Timisoara

Timisoara este unul din orasele cunoscute in Europa pentru ca a fost primul oras cu un tramvai electric si primul oras din Europa in care s-a introdus iluminatul stradal electric la scara mai mare, fiind comandate si instalate 731 de becuri in 1884. Fiind un oras cu o oarecare istorie in acest domeniu, am avut la un moment dat o fabrica de becuri (Elba) in oras, imediat dupa Gara centrala. Aceasta a fost intre timp mutata in Freidorf, un cartier industrial din Timisoara, deci isi continua si astazi activitatea de realizare si furnizare de becuri si corpuri de iluminat, doar ca o face la o scara mai mare, avand exporturi in multe tari europene.

Sistemul de iluminat in Timisoara a ramas insa la standardele comuniste, putine strazi din Timisoara avand astazi becuri ceva mai economice. Se estimeaza ca daca s-ar face toate modificarile necesare si s-ar aduce becuri mai economice, dar cu o vizibilitate la fel de buna, s-ar putea face economii de pana la 30 % cu electricitatea. Problema este ca si instalarea acestor becuri costa destul de multi bani, pentru ca nu sunt niste becuri simple tip lumanare pe care sa le poti schimba de la o veioza, ci sunt becuri mai mari, industriale, care au nevoie de niste conditii speciale, tinand cont ca sunt expuse elementelor naturii in fiecare zi.

O tehnologie foarte apreciate si pe care am vazut-o folosita in Timisoara e becurilor care au lange ele panouri fotovoltaice pentru generarea de curent electric, in felul acesta putand asigura macar partial energia consumata de un bec in perioada noptii. E o solutie pentru un oras ca Timisoara, care primeste anual suficiente zile cu soare, dar iarna situatia e usor mai dificila. Asa ca viitorul in acest domeniu probabil ca vor fi becurile LED si cu inductie, dar problema acestor becuri e ca nu au inca iluminare fotopica suficient de buna comparativ cu becurile clasice, motiv pentru care nici nu au fost implementate inca in marile orase din lume. Dar cand acele becuri vor putea emite lumina incat sa fie mai bine perceputa de ochiul uman, probabil ca vom asista la o schimbare in masa a becurilor stradale.

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Viitorul iluminatului in Timisoara" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.