Warning: A non-numeric value encountered in /home/hartatur/public_html/yes-timisoara.ro/wp-content/plugins/taxonomy-picker/silverghyll-library/silverghyll-foundation.php on line 372
Cele mai importante orase IT din Romania - Yes Timisoara

Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Cele mai importante orase IT din Romania

Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara sunt principalele orase din Romania care atrag companiile prestatoare de servicii externalizate, potrivit unui studiu realizat de CBRE.

Piata de outsourcing din Romania cuprinde peste 200 de companii cu un total de 67.000 de angajati.

Capitala Romaniei este una din destinatiile europene importante ale companiilor prestatoare de servicii externalizate, clasandu-se pe locul 8 intr-un clasament realizat de prestigiosul raport Tholons pe anul 2015, in timp ce Romania este pe locul 20 in topul realizat de A.T. Kierney pentru anul 2014, in urcare cu 7 locuri fata de 2013.

Volumul de business generat de serviciile de externalizare a crescut cu 40% in ultimii 4 ani si previziunile arata ca această crestere nu va incetini in viitor. Potrivit raportului CBRE, 47% din numarul total al companiilor care fac outsourcing in Romania au ca domeniu de activitatea mententanta si dezvoltarea de aplicatii, 17% au ca domeniu business services (resurse umane, contabilitate, suport) si doar 12% au ca obiect de activitate componenta de call center.

Cresterea constanta din ultimii ani este datorata numarului mare de absolventi cu competente IT si de programare, cunostinte de limba engleza, germana, franceza sau italiana dar si ajutoarele de stat din acest domeniu si facilitatile fiscale pentru angajatii din aceasta arie.

Preturile competitive, pozitia geografica precum si apartenenta Romaniei la UE sunt doar cateva dintre principalele beneficii care indeamna din ce in ce mai multe companii de outsourcing sa aleaga tara noastra.

Incepand din anul 2015 principalele companii de outsourcing au inceput sa isi deschida sedii si in orasele mai mici, insa cu un potential imens de dezvoltare, precum Sibiu, Craoiva, Pitesti sau Targu-Mures.

Potrivit raportului, peste 50 de jucatori importanti din domeniul IT&C au operatiuni in cele mai mari orase din Romania si au in plan sa se extinda in urmatorii ani prin angajarea specialistilor romani din IT.

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Cele mai importante orase IT din Romania" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.