Warning: A non-numeric value encountered in /home/hartatur/public_html/yes-timisoara.ro/wp-content/plugins/taxonomy-picker/silverghyll-library/silverghyll-foundation.php on line 372
Ceasurile - dezvoltarea lor in timp - Yes Timisoara

Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Ceasurile – dezvoltarea lor in timp

Ceasul a fost candva un obiect de lux, in secolele XVI si XV, cand doar oamenii de stiinta, regii si nobilii isi permiteau astfel de dispozitive pentru a calcula timpul. In general nu era lucruri usor de purtat la mana, cum sunt ceasurile Guess din Romania sau alte ceasuri de mana contemporane, erau ceasuri foarte mari, foarte inalte, cu mecanisme complicate care se stricau des si aveau nevoie de reparatie constanta. Din fericire, tehnicile de fabricare ale ceasurile s-au diversificat iar acestea au devenit tot mai mici, pana cand in secolul XIX au ajuns sa fie la dimensiuni semnificativ de mici, putand fi purtate in buzunare iar aproape de secolul XX, chiar la mana. Asa au aparut primele ceasuri de mana din toata lumea, iar Europa a fost locul de faurire al acestor minunatii ale mentinerii timpului.

Elvetia, Germania, Franta si Italia sunt locurile unde au aparut si s-au dezvoltat o multime de producatori de ceasuri, incepand de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe ceasuri, cele destinate oamenilor importanti, care aveau atasate la acestea diamante, safire si alte nestemate care le faceau sa sclipeasca in soare.

Epoca aceea a trecut de mult, iar incepand cu anii 2000, telefonul mobil a inlocuit partial nevoie de a fi informati in mod constant care este ora. Dar asta nu inseamna ca nu se mai cumpara ceasuri. Ba dimpotriva, acestea “s-au reprofilat”, multe dintre ele fiind considerate accesorii de lux, cum sunt Ceasurile Cassio, Rolex sau Guess, produse mai scumpe, de o calitate superioara, dar totusi cumva accesibile (le gasiti siteul de ceasuri originale CeasMania), chiar daca la un pret mai mare.

Bineinteles, daca vreti sa aveti un ceas la mana si nu doriti sa va cumparati astfel de ceasuri (fie pentru ca nu aveti bani sau pentru ca nu va plac), puteti oricand opta pentru un ceas ieftin de mana, plasticat, care sa isi faca singura lui functie, aceea de a arata timpul si a va ghida intr-o lume cu tot mai putin timp pentru a face lucrurile pe care si le doreste.

Care e ceasul dumneavoastra favorit si de ce ? Lasati raspunsurile in comentarii.

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Ceasurile – dezvoltarea lor in timp" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.