Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Ce este picking-ul

Ce este picking-ul

Notiunea de picking, provine practic din limba engleza si s-ar traduce in romana ca „ridicare, culegere”. Cu alte cuvinte, operatiunea de picking nu este altceva decat localizarea, culegerea si ridicarea produselor dintr-un loc unde au fost depozitate si apoi, pregatirea si expedierea lor catre destinatar/client.

Cu toate astea, in logistica este impamantenit termenul de picking, acesta fiind singurul folosit atat in materialele scrise pe bloguri, presa, cat si in domeniile de activitate unde este prezentă această operaţiune.

Cel care desfasoara operatiunea de picking se numeste picker. Pickerul practic localizeaza produsele, se deplaseaza pana la locatia acestora, ridica/culege cantitatea de pe comanda, le pregateste de distribuire apoi, plaseaza produsele intr-o zona speciala unde acestea vor fi verificate si preluate de catre curieri.

Cate tipuri de picking exista

Ca in orice domeniu si activitate, o operatiune se poate desfasura pe mai multe nivele sau in mai multe feluri. La fel se intampla si cu picking-ul care poate fi realizat manual, sau, se mai poate face asistat de o solutie software, denumita WMS, care nu este altceva decat un sistem avansat care permite companiilor sa-si fluidizeze activitatea de gestiune a stocurilor (tranzactii ce vizeaza receptionarea, depozitarea, transferul si livrarea produselor),  a comenzilor de la clienti, a operatiunilor de inventariere si manipulare a stocului de produse.

In conditiile in care pickingul va fi realizat manual, va fi necesar mereu, ca pickerul sa aiba la el un registru de comanda sau o comanda tiparita pe hartie, in baza careia, sa se deplaseze pana la locatia produselor, sa le incarce intr-un carucior si sa le transporte pana la locul de receptie al acestora. Desi inca, foarte multe depozite functioneaza sub acaesata forma, pickingul manual reduce in mod considerabil eficienta si randamentul atat al depozitului, cat si al afacerii in sine. Afacerea care se bazeaza pe munca manuala, va fi mereu in contratimp, multe produse nu se vor gasi la timp, altele poate nu au fost inregistrate exact pe stoc si nu sunt gasite, iar clientul va fi nemultumit de eroarile de informatie. Mergand mai departe, pickerul trebuie sa fie o persoana extrem de bine organizata, sa isi cunoasca fiecare locatie din depozit si produsele foarte bine, in acest fel, managerul va fi oarecum dependent de picker si va fi deosebit de greu sa gaseasca inlocuitor pentru acesta. Nu punem in calcul posibilitatea ca pickerul sa plece subit din firma, deoarece, in acest fel, depozitul si afacerea raman descoperite total. Pana la gasirea unui picker nou depozitul se va misca foarte lent, iar gasirea acestuia nu garanteaza pornirea pe banda rulanta a depozitului, deoarece pickerul va trebui sa invete locatiile, depozitul, produsele, clientii, etc

Pentru ca afacerea dumneavoastra sa nu intampine in viitor o astfel de situatie de-a dreptul critica, va recomandam sa apelati la o solutie WMS, care va eficientiza si va da randament maxim afacerii pe care o conduceti. O solutie WMS va decongestiona clar problemele din depozit, va directiona pickerul exact la locatia produselor, astfel ca, pickerul nu trebuie decat s aurmeze niste instructiuni pe care softul i le ofera prin intermediul unui terminal.

Cu ajutorul acestui soft și prin integrarea cu o soluție ERP, vom sti mereu care este situatia stocurilor si vom putea sa comandam stocuri noi si sa trimitem comenzile in timp util catre destinatari, in acest fel, acestia vor fi multumiti si vor comanda mereu de la dumneavoastra.

Erori minime, personal redus si eficienta maxima!Nu sunt comentarii la "Ce este picking-ul" »

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Ce este picking-ul" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.