Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

De ce e importantă diagnoza auto, înaintea reparațiilor

Diagnoza auto este de obicei subestimată de majoritatea posesorilor de autoturisme deoarece aceștia nu o considera o necesitate ci doar o risipa de bani. În schimb diagnoza auto poate sa te scutească de niște costuri semnificative și costisitoare în viitor. 

Multe persoane încă nu sunt familiare cu termenul de diagnoza auto sau calculatorul autoturismului si ce presupune aceasta, așa ca vom detalia mai jos 

Ce reprezinta diagnoza auto?

Diagnoza auto reprezinta procesul de verificare computerizata a autoturismului si este efectuat prin intermediul unor aparate specializate ‘multibrand’ precum BOSCH si GUTMAN pentru majoritatea mărcilor auto, dar si diagnoze dedicate special unor mărci auto precum Autologic si Bavarian Technic. 

Diagnoza auto se poate efectua pe orice tip de autoturism inclusiv cele care nu au sisteme electronice, desigur în acest caz se efectuează prin metode vizuale, acustice și testare componentelor ‘suspecte’.

De ce e important sa faci diagnoza auto la un service autorizat

Este important ca diagnoza auto să fie făcută la un service autorizat deoarece după ce este făcută scanarea trebuie si interpretată de către un expert, acesta verifica starea ECU-ului (calculatorul mașinii) care gestionează componente vitale ale mașinii precum ABS, ESP, Airbag, sistemul de climatizare, indicatoarele luminoase și multe altele. Totodata, un service auto autorizat te va ajuta sa alegi si piesele auto la un cost optim, beneficiind de garantie si un montaj corespunzator.

Spre exemplu, o problema la sistemul de injecție al autoturismului generează o eroare care fără ajutorul unei diagnoze auto specializate nu putem găsii sursa problemei si nici nu vom avea un punct de start în repararea problemei

Alte avantaje ale efectuarii diagnozei auto

De asemenea, efectuarea unei diagnoze auto poate duce la descoperirea numărului real de kilometri și dacă este cazul si probleme ascunse care nu sunt vizibile, acest aspect al diagnozei este folositor mai ales dacă dorim sa verificam un vehicul auto second-hand. 

O diagnoza la un service neautorizat sau service ‘gri’ care in majoritatea cazurilor folosesc software care nu este licențiat și nici nu este updatat la zi poate duce chiar la deteriorarea calculatorului mașinii si scoaterea lui din parametrii optimi, de aceea este important ca aceasta sa fie făcută la un service autorizat. 

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "De ce e importantă diagnoza auto, înaintea reparațiilor" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.