Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Clasificarea hotelurilor in functie de stele

Cu toţii cred că am auzit vorbind măcar o dată despre cele mai luxoase hoteluri ale lumii: Hotel Burj al Arab din Dubai, Hotel Plaza din New York, Hotel Ritz din Paris sau bineînţeles de celebrele lanţuri hoteliere Hilton, Accor, Marriott; însă, care sunt criteriile de clasificare ale acestora în funcţie de stele?

Din păcate, nu există un sistem concret de clasificare a hotelurilor deoarece guvernul fiecărei ţări este cel care se ocupă de acest lucru. La nivel internaţional, există trei categorii: ţări care nu au niciun sistem de clasificare (deoarece, spun ele, se opune libertăţii pieţei): SUA, Australia, Hong Kong, Kenya, Israel; ţări cu sisteme neoficiale de clasificare: Anglia, Danemarca; ţări cu sisteme oficiale de clasificare proprii: Italia, Grecia, Irlanda, Franţa, România.

Din această cauză, este aproape imposibil ca hoteluri din ţări diferite să fie comparate pe baza stelelor primite. În Grecia, de exemplu, hotelurile sunt clasificate pe litere. Sistemele de rating sunt numeroase, dar depind foarte mult de facilităţile oferite: restaurant, piscine, televizor în cameră, minibar. Simplul fapt că hotelul nu dispune de lift, poate să primească o stea în minus.

HOTREC (Hotels, Restaurants & Cafés in Europe) este o federaţie care reprezintă hotelurile, restaurantele şi cafenelele din Uniunea Europeană care reuneşte 40 de federaţii profesionale din 25 de ţări din Europa, cu sediul la Bruxelles.

Această organizaţie şi-a asumat responsabilitatea de a realiza un sistem unic de clasificare a hotelurilor, astfel: 1 stea (oferă minimul necesar, ex: un pat şi baie); 2 stele-rangul ,,standard” (telefon inclus iar televizorul ca opţiune extra); 3 stele-rangul de ,,confort”(camere mai mari, mobilier modern, televizor); 4 stele-rangul ,,First class” (suprafaţă mai mare, sală de fitness, piscine, locuri de joacă, room service, spa); 5 stele- rangul ,,Deluxe” (restaurant gourmet, terenuri de tenis/golf, cameră cu jacuzzi, televizor cu plasmă, dvd player, asistent personal).

În majoritatea ţărilor din Europa aceste standarde sunt respectate. România nu face parte din această organizaţie, deoarece majoritatea hotelurilor de două stele nu îndeplinesc nici măcar standardele hotelurilor de o stea.

Este foarte important pentru noi, ca şi consumatori, să cunoaştem aceste norme de clasificare, să ştim la ce ne aşteptăm atunci când facem o alegere, şi să ne asigurăm că primim ceea ce plătim.

Relevant pentru: ,

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Clasificarea hotelurilor in functie de stele" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.