Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Certificat energetic in Timisoara

Certificatul de performanta energetica este un document de natura tehnica, utilizat ca si act de atestare a performantei energetice a unei cladiri. Certificatul energetic are scop informativ, dar este un document obligatoriu (Legea nr. 159 din 15 mai 2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005) la vanzarea, inchirierea sau intabularea unei cladiri ori locuinte. In certificatul energetic sunt listate anumite caracteristici ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia, astfel incat documentul este eliberat doar de catre auditori energetici atestati pentru cladiri.

Care sunt pasii pentru obtinerea unui certificat energetic?

  • Odata ce ai luat legatura cu un auditor energetic acreditat, stabilesti o intalnire cu acesta, ceri cat mai multe informatii legate de obtinerea certificatului si de costurile aferente.
  • Dupa prima intalnire se stabileste cand si cum se va face vizionarea cladirii. Spre exemplu Certific.ro pune la dispozitia clientilor o echipa pregatita pentru vizionarea cladirii de Luni si pana Duminica, intre 08:00 si 24:00, in functie de preferintele si disponibilitatea clientilor.
  • Se efectueaza anumite calcule si o analiza a cladirii sau a locuintei
  • Se elibereaza certificatul energetic (un document tiparit cu valabilitate de 10 ani de la data eliberarii – inscrisa pe acesta) care atesta performanta energetica a locuintei sau a cladirii

Cat costa un certificat energetic?

Tarifele pentru eliberarea unui certificat energetic sunt diferinte in functie de mai multi factori. Totusi, estimarile oferite de catre auditorii energetici autorizati sunt:

  • intre 200 si 400 de lei pentru apartamente
  • intre 250 – 600 lei pentru case si vile
  • costuri variabile pentru spatii comerciale, cladiri industriale sau hale

Certificat energetic in Timisoara

In Timisoara, una dintre companiile cu cea mai mare experienta in domeniul certificatelor energetice este Certific.ro; de pe site-ul acestui auditor energetic putem afla informatii suplimentare legate de clasele de performanta energetica dupa care se clasifica locuintele sau cladirile, precum si actele necesare pentru intocmirea unui certificat energetic. Disponibilitatea extinsa, programul de lucru flexibil si tarifele avantajoase sunt printre principalele motive pentru care Certific.ro este una dintre solutiile recomandate pentru obtinerea unui certificat energetic in Timisoara.

Ce acte imi trebuie pentru eliberarea unui certificat energetic?

  • Planurile de arhitectura (sau schita apartamentului, daca este vorba despre acest tip de locuinta); Ca si nota suplimentare, in cazul in care acest document va lipseste, echipa de la Certific.ro il va intocmi la momentul vizionarii
  • Cartea Funciara a cladirii
  • Anul punerii in functiune a cladirii

Ai o informatie care poate imbunatatii acest articol? Scrie-ne despre experienta ta in obtinerea unui certificat energetic in Timisoara sau pe raza judetului Timis.

[…] felul acesta vei afla ce reprezinta certificatul energetic, care sunt pasii pentru obtinerea unui certificat energetic, cat costa un astfel de certificat, precum si ce acte iti sunt necesare pentru eliberarea unui […]

[…] cu informatiile complete legate de certificatele energetice si auditorii energetici poate fi gasit aici. Din acest articol vei afla datele de contact ale – probabil – celui mai mare si […]

[…] complete despre obtinerea certificatului energetic sunt adunate in acest articol de pe Yes-Timisoara, dar puteti obtine orice alte detalii de la un […]

Lasa un comentariu la "Certificat energetic in Timisoara" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.