Warning: A non-numeric value encountered in /home/hartatur/public_html/yes-timisoara.ro/wp-content/plugins/taxonomy-picker/silverghyll-library/silverghyll-foundation.php on line 372
Cazane de cupru pentru tuica - Yes Timisoara

Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Cazane de cupru pentru tuica

Luna lui Cuptor face in asa fel incat sa isi merite numele, astfel incat primele butoaie cu fructe sunt deja pline si pregatite pentru fiert. In Romania, obiceiul fiertului la cazan pentru obtinerea tuicii, rachiei sau a palincii are o semnificatie aparte si porneste si un sir de evenimente si sarbatori “de vara”.

In Romania se produce tuica din mere, corcoduse, pere, prune (probabil cele mai populare fructe pentru realizarea de tuica sau palinca) sau poroabe salbatice. In judetele Salaj, Maramures, Satu mare si Cluj sunt comunitati de localnici care transmit secretele fiertului de palinca din tata in fiu. In judetele Sibiu si Alba, rezultatul fierberii fructelor in cazanele de cupru poarta numele de rachie sau ginars, iar in Oltenia ori in Banat licorea este denumita tuica, dar de multe ori are o tarie inferioara alcoolului din zona Centrala si de Nord a tarii

Despre cazanele de tuica

Vasele folosite pentru fiertul fructelor sunt numite cazane. Aceste cazane de tuica sunt realizate din cupru (de puritate min. 99.9 %). Realizarea cazanelor de cupru se face fie de catre maistrii cu pregatirea necesara – un procedeu manual si de durata, fie folosind anumite unelte care automatizeaza procesul. In “popor” se spune ca acele cazane din cupru realizate manual au o calitate superioara celor create “pe banda”. Probabil ca si farmecul conferit de mitul miilor de lovituri de ciocan pentru finalizarea formei cazanului contribuie la aprecierea sporita a acestuia.

Totusi, iesind din zona de popular, pentru ca un cazan de cupru sa aiba calitate inalta, trebuie avut grija la compozitia materialelor din care acesta este compus, iar mai apoi la forma acestuia si tehnologia de fabricare. Cuprul asigura raspandirea temperaturii in mod egal pe toata suprafata cazanului, astfel incat puritatea materialului este foarte importanta.

Cazane cupru pentru uz personal

Daca suntem in situatia in care dorim sa cumparam un cazan de tuica pentru uz personal, atunci trebuie sa ne intereseze din ce este compus acel cazan (a se revedea punctul de mai sus legat de puritatea cuprului), ce forma are, care este costul cazanului de cupru si al accesoriilor necesare pentru punerea in functiune, volumul si dimensiunile, cat de repede poate fi livrat si daca putem economisii prin transport – unii dintre vanzatorii de cazane de tuica ofera transportul gratuit.

Cazane de cupru – uz comercial

Daca suntem in situatia in care trebuie sa achizitionam un cazan de tuica pentru uz comercial, trebuie sa stiti ca exista o legislatie anume pentru productia de tuica. In rest, fiind vorba de volume destul de mari de fructe ce urmeaza sa fie procesate, trebuie luate in calcul: dimensiunea cazanului de cupru si a accesoriilor, rezistenta la manevrare (costurile de reparatiile nu pot fi considerate neaparat accesibile), timpul de livrare si, evident, daca transportul pana la adresa clientului este gratuit.

In comert pot fi gasite cazanele “sarbesti” sau cazanele “romanesti” pentru tuica sau alte utilizari.

Recomandari achizitie cazan de tuica

Daca doresti sa cumperi un cazan de tuica si locuiesti in Timisoara, o poti face cu usurinta de la Design Steel. Poti vedea mai multe informatii tehnice legate de cazanele comercializate pe site-ul lor sau poti cere alte date apeland unul dintre numerele de telefon ale companiei. Atat pentru cei care locuiesc in Timisoara, cat si pentru cei care locuiesc in alte localitati din judet sau chiar din tara, transportul cazanelor achizitionate de la Design Steel este oferit gratuit.

Pretul cazanelor

Am discutat despre caracteristicile cazanelor si v-am oferit recomandari legate de achizitia acestora, dar ajungem la intrebarea (uneori sensibila): cat costa?

Ei bine, pretul cazanelor de cupru variaza in functie de vanzator, in functie de materialul folosit, de dimensiunile cazanului si de numarul de accesorii care sunt comandate odata cu cazanul. Un pret de pornire pentru un cazan care pot avea uz personal este de 4500 de lei, dar in functie de caracteristicile anterior mentionate, un cazan de tuica poate ajunge sa coste si 7500 de lei.

Pro Tip: nu uitat sa intrebati de garantia produsului si de costurile (specifice) pentru reparatie, in cazul in care se ajunge la aceasta situatie.

Nu sunt comentarii la "Cazane de cupru pentru tuica" »

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Cazane de cupru pentru tuica" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.