Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Off-road prin judetul Timis

Judetul Timis e in general un judet foarte plat, mare parte din acesta fiind acoperit de campii, de la Cenad pana la Stamora Moravita. Sunt insa si cateva zone inalte si interesante, unde pasionatii de off-road pot iesi cu masinile, quad-urile sau atv-urile pe teren.

Toata zona de la nord de DN6 este o zona de dealuri ceva mai inalta, mai avem si in sud dealurile Buziasului, iar in partea de est a judetului avem cea mai inalta zona, cea din Muntii Banatului, zona pe Axa Nadrag – Cosava, cu o multime de zone de plimbare pe munti si locuri de descoperit.

Sunt in general zone cu nivel redus de pericol, deci nu va trebuie anvelope atv sau quad speciale daca vreti sa urcati pe aceste portiuni. Aveti insa grija sa nu aveti alte probleme mecanice, ca daca ramai pe acolo, in general nu prea ai semnal sau loc in care sa ajungi pentru situatii de urgenta pe o arie de vreo 10 km.

Sa incepem cu cele 3 zone de care discutam:

1. Dealurile Lipovei, incepand de la Remetea Mica pana Povergina-Faget.

Zona asta e foarte linistita. In general sunt paduri de mici dimensiuni, dealuri usor de urcat si plin de locuri potrivite doar pentru plimbare. Personal am fost pe drumul dintre Charlottenburg si Brestovat, o bucata de drum public, o bucata pe drum de pamant prin padure, pe dealuri, coborare pe un drum cu pietris, pe langa o stana si apoi coborare pana la Brestovat, iar de acolo mai departe la Lucaret (cu o urcare faina pe deal) si apoi la A1 sau DN6.

Mai sunt si alte zone de vizitat, am auzit ca bucata de la Crivobara prin Vizma, Spata si Radmanesti e destul de interesanta de vizitat, doar ca e un deal ceva mai abrupt intre Vizma si Spata. Dar daca esti pasionat de plimbari diverse pe dealuri, poti sa analizezi inainte harta zone si sa decizi pe unde e mai bine sa mergi.

2. Dealurile Buziasului

E o zona foarte mica, dar sunt suficienti de pasionati de plimbari pe dealuri care aleg si aceasta portiune. Bucata de la Silagiu spre Sacosu Mare si apoi la Visag e cea care merge prin judetul Timis, dar majoritatea oamenilor prefera sa treaca dealurile de la Silagiu catre Vermes / Berzovia, si chiar mai departe pana in zona de munte de la Fizes – Tirol si mai departe la Surducu Mare.

3. Zona de munte din Timis intre Nadrag si Cosava

Zona de munte din Timis nu e foarte inalta, iar pe acolo sunt cateva drumuri care merita vizitate. In primul rand, bucata de la Nadrag pana aproape de varful Pades, cel mai inalt din judetul Timis. Nu ajungeti chiar pana in varf, dar pana acolo aveti pe rand: un drum ceva mai lat cu pietris, padure, drum de pamant, namol si iarba. Ultima bucata trebuie sa o faceti pe jos, daca vrei sa ajungeti pana pe varful Pades. Zona e perfecta si pentru iesirile de enduro pe 2 roti (grija mare insa la echiparea motorului, la echipamentul enduro si la grupul cu care mergeti, se cere un nivel de experienta mai ridicat).

De asemenea, tot traseul de la Nades catre lacul Surduc si apoi mai departe catre Gladna Montana si apoi spre Tomesti, Romanesti si Pietroasa, unde sunt dealuri inalte si interesante de traversat. Daca te simti norocos, poti traversa in Hunedoara pana la Lapugiu de Jos. Atentie insa, in perioada asta din an e foarte posibil sa fie destul de noroios, deci e bine sa ai la indemana o sufa si sa nu mergi singur, ca sa poti sa iesi de acolo. Desi, daca mergi cu un ATV, cam il scoti de acolo.

Astea sunt recomandarile mele pentru off-road in judetul Timis. Mai aveti si alte idei, sugestii ? Poate niste trasee mai precise pentru amatorii de off-road de aici din Timis ?

Relevant pentru: ,

Nu sunt comentarii la "Off-road prin judetul Timis" »

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Off-road prin judetul Timis" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.