În ultima perioadă iernile au devenit deosebit de grele şi geroase, făcând mult mai dificilă sarcina celor care iubesc drumeţiile în această perioadă. În plus, drumeţiile de iarnă necesită o atenţie specială, precum şi un echipament de munte special.
Dacă încă nu ai apucat să îţi satisfaci curiozitatea până acum şi plănuieşti să te aventurezi în următoarea perioadă, sa pleci într-o drumeţie, iată care ar fi aspectele esenţiale de care trebuie să ţii cont şi cum trebuie să te echipezi pentru sezonul rece.
Îmbracă-te cât mai gros, în straturi
Poartă haine lungi, foarte groase. Spre exemplu alege un hanorac polar şi o bluză de lână. Poarta deasupra o jachetă impermeabilă pentru a te proteja de umezeala din aer şi de o eventuală ninsoare. Încearcă să eviţi piesele vestimentare din bumbac, deoarece acest material păstrează umezeală.
Poarta căciulă
Chiar dacă haina ta de iarnă prezintă glugă, nu pleca niciodată într-o drumeţie fără caciulă. Este preferabil ca aceasta să fie groasă, cu urechi. O pereche de ochelari de ski sau de soare potriviţi şi un fular foarte gros pot veni în completarea echpamentului pentru drumeţie. Atenţie: ochelarii de soare sunt de preferat să se poarte doar pe vreme însorită, pe când cei de ski sunt ideali pe condiţii meteorologice aprige.
Poartă pantaloni impermeabili şi ciorapi groşi
În cazul în care ai puţină experienţă ştii că sunt necesare 2 straturi de pantanloni pentru a înfrunta frigul iernii. Aşadar, stratul care va intra în contact cu pielea trebuie să fie format dintr-o pereche de pantaloni de corp, iar stratul superior dintr-o pereche de pantaloni impermeabili.
Poarta ciorapi groşi din lâna şi nu uita să îţi pui în rucsacul de drumetie mai multe perechi de ciorapi.
Poarta încălţăminte adecvată
Alege o pereche de bocanci de iarnă călduroşi, imperemeabili cu talpa antiderapanta. De asemenea, bocancii trebuie să fie mai largi pe picior pentru ai îi putea purta cu mai multe perechi de ciorapi, în caz de necesitate.
Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!