Warning: A non-numeric value encountered in /home/hartatur/public_html/yes-timisoara.ro/wp-content/plugins/taxonomy-picker/silverghyll-library/silverghyll-foundation.php on line 372
Biled, judetul Timis - Yes Timisoara

Cautare avansata in Timisoara

Yes, e hot in Timisoara

Biled, judetul Timis

Nume comuna: BILED

Populatie: 3294 de locuitori

Suprafata: 63.23 hectare

Localizare geografica: 45°53′10″N si 20°57′42″E

Cod postal: 307060

Scurta istorie

Localitatea Biled se afla in partea de Nord-Vest a judetului Timis, pe DN 6, drum care leaga Timisoara de Sannicolau Mare. Aceasta a fost atestata documentar in anul 1462, zona fiind locuita insa si in vremuri mai vechi, dovada stand cele 2000 de monede de bronz, argint si aur, emise in perioada romana, descoperite in 1847. In zona s-au gasit mai multe vestigi ale unor civilizatii dacice din secolele III si IV. In 1562 Biledul devine proprietate regala, iar peste doua secole se incepe colonizarea cu sasi a zonei, sasi care au plecat in perioada 1950-1996 din localitate, emigrand in special in Germania din cauza conditilor din perioada comunista a Romaniei.

articol complet pe HartaTuristului.com: Biled

Nu sunt comentarii la "Biled, judetul Timis" »

Nu exista comentarii. Spune-ti tu parerea!

Lasa un comentariu la "Biled, judetul Timis" »Filtrare avansata

Adsense

Librarie online

Specific Restaurante

Recomandari

Daca esti in cautare de piese auto ieftine, poti apela la specialisti in domeniul auto, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pentru a compara preturi si a-ti face un plan de cumparaturi, iti sugeram sa folosesti MixPrice.ro - Ghid de shopping online pentru Romania.

Rent a car Bucuresti

Cazare in Timisoara

Distractie & Relaxare

Copyright Yes Timisoara

Yes-Timisoara.ro nu este agentie de turism sau operator hotelier si nu percepe comisioane de la utilizatori. Yes-Timisoara.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre orasul Timisoara sau adrese ori alte date de contact ale hotelurilor, restaurantelor, cluburilor, magazinelor & altor companii din oras. © 2013-2014 Yes-Timisoara.ro - Toate drepturile rezervate. Articolele sunt materiale protejate si pot fi preluate doar cu acordul autorului.